Bloemen
Je leest nu

Waarom kunstgras in de tuin?

0
Blog

Waarom kunstgras in de tuin?

Ben je net verhuisd? Of heb je al die tijd gewoon nog niks met je tuin gedaan? Het inrichten van de tuin kan een behoorlijke klus zijn. Zeker als je nog nooit een tuin hebt gehad en niet weet wat je met al die ruimte moet. Je wilt een lekkere loungehoek, mooie planten en een groen gazon waar de kinderen op kunnen spelen. Tegenwoordig hoef je niet meer voor echt gras te kiezen, ga voor kunstgras!

Altijd groen

Het gazon mooi en gezond houden is nogal een klusje. Regent het de hele week al pijpenstelen? Of heb je al een maand geen druppeltje regen meer gezien? Dit ga je terugzien in je gazon. Ben je een paar weekjes niet thuis? Dan is het gras waarschijnlijk heel hoog gegroeid en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Met kunstgras heb je al deze problemen niet. Je hebt zelfs bijna helemaal geen omkijken naar het gazon. Het grasveld blijft namelijk het hele jaar mooi groen en er zullen geen kale plekken ontstaan. Je tuin ziet er altijd tip top uit.

Zeg maar dag tegen de grasmaaier

Ben je ook iemand die liever in de tuin zit met een wijntje in de hand in plaats van werken in de tuin? Wij hebben de oplossing voor je. Met kunstgras in de tuin hoef je bijna niks meer te doen qua onderhoud. Niet meer elke week het gras moeten maaien met de vervelende grasmaaier. Vanaf nu alleen maar genieten van je wijntje en de kinderen die spelen op het prachtig groene gazon.

Lees tip:  Van grote kamerplanten tot terrariums met Bladrijkwinkelen.nl

Als je het kunstgras mooi schoon wilt houden, kun je ervoor kiezen om bladeren en takken van het gazon te verwijderen, maar dit hoeft niet per se. Als er een keer onkruid naar boven komt, kun je dit gemakkelijk met een hark weghalen. Heb je een zwembad voor de kids gekocht? Deze kun je ook gerust op het kunstgras neerzetten. Als je het zwembad weer weghaalt, kun je het gras even borstelen en het gazon ziet er vervolgens weer zo goed als nieuw uit.

Perfect voor kinderen

Veel mensen denken dat kunstgras niet geschikt is voor kinderen of huisdieren, maar niks is minder waar. Kunstgras is namelijk wel bestand tegen een stootje. Als je kinderen of huisdieren vaak buiten in het gras spelen, krijg je normaal kapotte plekken in het gazon. Met kunstgras heb je hier geen last van. Kunstgras wordt vaak gebruikt op voetbal- of andere sportvelden. Je kinderen kunnen dus gerust een potje voetbal spelen op het grasveld.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *