Bloemen
Je leest nu

Help mijn pannenkoekenplant heeft bloemen!

0
Blog

Help mijn pannenkoekenplant heeft bloemen!

Met de pannenkoekenplant is het elke dag pannenkoekendag! Één groot feest dus. De plant heet eigenlijk de Pilea Peperomioides, maar in Nederland staat hij beter bekend als de pannenkoekenplant. De plant is erg populair omdat het een gemakkelijke huisgenoot is om erbij te hebben en bovendien is hij ook nog eens huisdiervriendelijk, wat wil je nog meer?

Bloemen bij je pannenkoekenplant


Maar wist jij dat de pannenkoekenplanten ook bloemen kunnen krijgen? Ja, je leest het goed! Dit komt niet vaak voor, dus het is erg speciaal wanneer dit jou is overkomen. Maar gelukkig is er geen reden tot paniek; het betekend namelijk helemaal niet dat er iets mis is met je grote plantenvriend. Het is alleen maar een goed teken dat het goed met hem gaat, want anders zou hij helemaal niets meer produceren! 

Hoe hoe kan dat dan ineens?


Wanneer de temperatuur een beetje aan het wisselen is, bij bijvoorbeeld een seizoensverandering, dan kan het gebeuren dat je pannenkoekenplant bloemen krijgt. En dat is alleen maar goed want dat betekend dat hij in bloei is: een gelukkige plant dus.

Het schijnt ook dat een mannetjes pannenkoekenplant meer kans heeft op bloemen. Dus mocht je ze vaker terug zien komen, dan is de kans dus heel groot dat jouw plantenvriend een mannetje is!

Hoe zien ze er uit?


Wanneer de bloemen net beginnen op te komen zijn ze fel groen en lijken het kleine knopjes. Wanneer de bloemen eenmaal uitkomen kunnen ze wit of roze van kleur zijn. Het kan zijn dat het ‘takje’ dan een soort paarse kleur ontwikkeld. Veel mooie en leuke kleurtjes dus.

Lees tip:  Een sfeervolle kunstplant voor binnen

Moet ik de bloemen weghalen?


Je hoeft de bloemen niet te verwijderen, de pannenkoekenplant kan goed voor zichzelf zorgen. Je zult merken dat de bloemen uiteindelijk zullen uitdrogen en vervolgens uitvallen. Het kan zijn dat de tak nog wel een tijdje blijft zitten. Je mag natuurlijk altijd de bloemen/tak zelf verwijderen mocht je dat willen, dit kan verder geen kwaad.

Hooikoorts


Mocht je last hebben van hooikoorts raad ik je wel aan om de bloemen te verwijderen. Het kan namelijk voorkomen dat ze pollen verspreiden, en dat is niet zo prettig in huis als je last hebt van hooikoorts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *