Bloemen
Je leest nu

Schilderijtje met geperste bloemen

0
Bloemen persen, DIY

Schilderijtje met geperste bloemen

Een schilderijtje van geperste bloemen is op zicht al de moeite waard om naar te kijken, maar het roept bovendien warme herinneringen op aan vervlogen zomers, een heerlijke vakantie of een dagje uit.

Een boeketje geperste bloemen

Dit prachtige boeketje met zijn verfijnde tinten roze en roomwit vormt een ideaal schilderijtje. Werk volgens het gegeven schema of kies je eigen bloemen waarbij de maat erg belangrijk is Teveel kleine bloemetjes maken het ontwerp druk, terwijl grote bloemen er domineren.

Benodigdheden

  • Schilderijlijst
  • Karton en stof voor de achtergrond
  • Schaar
  • Alles lijm of rubbercementlijm
  • Liniaal
  • Geperste bloemen en bladeren
  • Penseeltje
  • Pincet met ronde punten


Stap 1

Snij een stuk karton in dezelfde afmetingen als de schilderijlijst. Knip eens tuk stof dat 5 cm groter is dan het karton. Breng lijm aan op de buitenranden van de stof, dus op 2,5 cm aan elke kant en plak de randen over het karton. Meet de lengte en breedte van de achtergrond en bepaal het middelpunt. Werk je volgens het hier gegeven schema , geef dan ook daarop het middelpunt aan om het overnemen te vergemakkelijken.


Stap 2

Schik de onderste laag bloemen en bladeren volgens het schema in een cirkel op de stof om de basisvorm van het schilderij te maken. Voeg er de volgende cirkel aan toe en laat deze de eerste iets overlappen.


Stap 3

Bouw het schilderij verder op door vanuit de achtergrond naar de voorgrond te werken. Arrangeer tenslotte de centrale bloem en kleine bloemetjes om het ontwerp te completeren.Tip: Sprayen en bleken

Sprayen: Met verf uit een spuitbus kan je geperste bloemen heel mooi kleuren. Wit fluitekruid tegen een zwarte achtergrond roept een beeld op van vallende sneeuwvlokken, terwijl goud- en zilverkleurige bloemen voor een feestelijk tintje zorgen.

Bespuit de bloemen op een uitgespreide krant – tere bloemen kan je met een uiterst dunne speld vastzetten om opwaaien te voorkomen

Bleken: Door een paar druppels bleekwater op de stevige bloemen te sprenkelen of te strijken, ontstaat een kantachtig effect. Bestrijk of besproei de bloemblaadjes met sterk verdund bleekwater en pers ze als ze nog nat zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *