Bloemen
Je leest nu

Tuintrend: fruit uit eigen tuin

0
Blog

Tuintrend: fruit uit eigen tuin

Wat is er nou leuker dan groente kweken in je eigen tuin? Fruit kweken natuurlijk! Lekker door de tuin wandelen en onderweg kom je bessen, frambozen en aardbeien tegen. In elke tuin is er wel plek voor een fruitboom of een bepaalde struik. Zelfs op het balkon kun je fruit kweken. Fruit uit eigen tuin is niet alleen heel erg lekker, het is ook ontzettend hip. Dus blijf niet achter en volg deze leuke trend!

Een fruittuin aanleggen

Zit jij er aan te denken om een fruittuin aan te leggen? Dan moet je nog een tijdje wachten met het planten van de vruchten. Je kunt een fruittuin namelijk het beste in het najaar aanleggen. Dan hebben de vruchten de tijd om in de winter al goed te wortelen. Tuinier jij toch liever met wat mooier weer? Dan kun je ze, met iets meer liefde, ook nog in het voorjaar planten. Een fruittuin kun je het beste in de zon planten. Je kunt de fruittuin dan ook goed combineren met een moestuin. Beide tuinen hebben namelijk veel zon nodig.

Soorten fruit

En dan moet je een keuze maken; welke soorten fruit kies ik. Je kunt natuurlijk alle verschillende fruitsoorten in je tuin kweken, maar je moet wel rekening houden met de soorten die het beste in jouw tuin kunnen groeien.

  •        Frambozen

Frambozen moeten op een zonnige beschutte plek staan. Je kunt de struik tegen een schutting aan laten groeien of deze opbinden. De beste tijd om een frambozenstruik te planten is tussen november en maart.

  •        Bramen
Lees tip:  Kerstpakketten bestellen? Dat is gemakkelijker bij een webwinkel

Bramen zijn heel makkelijk om in de tuin te kweken. De struik moet op een beschutte, zonnige of licht beschaduwde plaats worden geplant. Ook deze struik kun je tegen een schutting aan zetten of opbinden.

  •        Bessen

Bessen hebben een zure grond nodig, als jij zure grond in de tuin hebt, zijn bessen perfect om te kweken. Als je dit niet hebt, kun je de grond gemakkelijk zuurder maken. Het liefst staan ze op een zonnige plek beschut tegen de wind.

Fruitbomen

Een fruitboom is toch veel te groot voor mijn tuin? Niks is minder waar, meestal kan het best. In een kleine tuin kan je namelijk een leiboom planten. Deze staan op een lage stam, zodat het fruit op plukhoogte groeit. Heb je een grote tuin? Dan kan een grote fruitboom prima. Dit staat niet alleen heel leuk, maar je profiteert ook van veel appels of peren of een andere fruitsoort. Fruitbomen hebben veel zon nodig, zo kan het fruit beter rijpen. Zet de fruitboom dan ook op een warme zonnige plek.

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *