Bloemen
Je leest nu

Zo creëer je een kleurrijke en zomerse bloementuin

0
Blog

Zo creëer je een kleurrijke en zomerse bloementuin

Het is weer zomer! Hoogste tijd om jouw tuin op te leuken met de meest kleurrijke en zomerse bloemen voor het hele zomerseizoen. Met deze leuke bloemen tips kun jij gegarandeerd de hele zomer genieten van jouw kleurrijke tuin. Stap 1. Maak je tuin netjes aan kant met de juiste apparatuur. Goede groentechniek apparatuur kun je bijvoorbeeld scoren van het merk Toro. Stap 2. Maak een keuze uit onderstaande tips.

Bloeiende planten

Er zijn natuurlijk een heleboel mooie, kleurrijke bloemen en planten. Om een goede keuze te kunnen maken, die past bij jouw smaak, hebben wij een top 6 met bloeiende planten op een rijtje gezet.

1) Lavendel : Lavendel zorgt meteen voor een kleurrijke en levendige twist in jouw tuin. Door de mooie dieppaarse kleur is lavendel perfect om jouw tuin kleur en geur te geven. Lavendel bloeit van het voorjaar tot laat in de zomer, waardoor je er extra lang plezier van zult hebben.

2) Hortensia : Als je denkt aan kleurrijke planten en bloemen dan denk je natuurlijk meteen aan de hortensia. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende kleuren zoals rood, wit, paars of roze of natuurlijk een combinatie van verschillende kleuren voor een extra kleurrijk effect.

3) Rozenstruik : Rozen mogen natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje kleurrijke bloemen. Ook bij deze planten kun je kiezen uit verschillende mooie kleuren zoals vrolijke gele rozen, rode of mooie witte.

4) Rhododendron : Deze mooie plant is meteen een kleurrijke toevoeging voor jouw tuin. Doordat ook deze plant beschikbaar is in verschillende kleuren kun je perfect de kleur kiezen die bij de rest van jouw bloemen past.

Lees tip:  Rouwboeket bestellen: waar op je moet letten

5) Camellia : Deze japanse roos mag niet ontbreken in jouw kleurrijke tuin. Kies bijvoorbeeld voor wit, roze of lila en geniet elk jaar opnieuw van de prachtige camellia.

6) Magnolia : Als je een plant wilt met mooie grote bloemen dan is de magnolia geschikt voor jou. Deze bloemen lijken een beetje op tulpen en zijn verkrijgbaar is veel vrolijke kleuren zoals geel en paars.

Bedenk voordat je planten gaat aanschaffen dus eerst goed welke kleuren jij in jouw tuin wilt en welke bloemen je eventueel wil gaan combineren. Je tuin zomer-klaar maken is misschien een karweitje, maar je zal gegarandeerd optimaal genieten dit seizoen!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *