Bloemen
Je leest nu

Het verhaal van de kerstboom

0
Blog

Het verhaal van de kerstboom

Hoewel het nu misschien nog zomer is en je gedachten nog totaal ergens anders zijn. Ook dan zou je heel voorzichtig eens over het volgende onderwerp na kunnen denken: de kerst. Met kerst zou je dit jaar eens voor een duurzame optie kunnen gaan. Je zou er de wereld een klein stukje beter mee maken. De oplossing kan daarom een kunstkerstboom zijn in plaats van ieder jaar een nieuwe kerstboom aan te schaffen. Dit is veel duurzamer dan een kerstboom die ieder jaar moet worden vervoerd uit een land hier ver vandaan. Deze kunstkerstbomen kunnen meteen met decoratie aangeschaft worden.

Eerst even naar de historie van de kerstboom. Het is zonder meer een bijzondere traditie met een interessante herkomst. Misschien heb je er wel eens over nagedacht, en misschien ook wel helemaal niet. Vaak denkt men dat de kerstboom een overblijfsel is van de Germanen, maar dit is niet helemaal waar. Althans, het valt niet hard te maken. Ja, aan boomverering deden ze wel en een midwinterfeest kenden ze ook. Maar of er dan bomen ook in huis werden gehaald die vervolgens versierd zouden moeten worden, is niet helemaal bekend. Op een gegeven moment gingen mensen dit toch wel doen en nam aanvankelijk een Katholieke kerk in Duitsland het over. Ze wilden niet de populariteit van het volk verliezen en deden daarom mee met hun gebruiken.

In Nederland kreeg de kerstboom bekendheid doordat het op zondagsscholen werd ingezet in de tijd rond kerst. Weet jij al welke kerstboom jij in huis gaat halen? Je zou kunnen gaan voor een goedkope kunstkerstboom of voor een kerstboom met sneeuw. Hoe dan ook, zorg ervoor dat het deze kerst een succes wordt. Maar als je er voorlopig nog even helemaal niet over na wil denken, dan valt dat ook best te begrijpen. Eerst nog van de zon genieten!

Lees tip:  De juiste spullen voor in de tuinGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *