Bloemen
Je leest nu

Groene vingers voor iedereen

0
Blog

Groene vingers voor iedereen

Van jongs af aan werk ik graag in mijn tuin, en nu ben ik zo ver dat ik kan genieten van het kweken van een grote verscheidenheid aan bloemen die groeien toen ik organische mest kopen. Ik ben het meest geïnteresseerd in wat er groeit in zo’n droge, intense streek, dus misschien zal ik op een dag een groot feest organiseren met ingrediënten uit mijn tuin die ik vindt in de tuin webshop. De manier waarop ik mijn gasten zou bereiken, zou natuurlijk zijn om gewoon naar de tuin te gaan. Die is er altijd.

Ik heb een grote moestuin en een kleine kruidentuin, een plantenbak vol bloemen, een paar mooie keramische potten, en als iemand mij helpt, een verhoogd tuinbed dat regelmatig wordt onderhouden sinds ik een snoeischaar kopen. Elke week verwijder ik het onkruid dat ik zie en elke maand snoei ik het grondig bij. Het is mijn verantwoordelijkheid om mijn bloemen zo veel mogelijk te laten produceren. En het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ze, eenmaal in hun volle glorie, naar het juiste huis gaan. Mijn groentetuin is volledig het terrein van mijn man. Mijn kruiden zijn zo productief dat ik ze niet zelf hoef te snoeien. Het is allemaal van hem.

Vroeg in de ochtend in de tuin

Elke ochtend loop ik op mijn Grisport werklaarzen kopen en in mijn pyjama door de tuin, wijs de planten aan die het het beste doen en wijs op eventuele plagen die ik heb gezien. Aan het eind van de zomer plant ik de bloemen die in bloei staan en die ik volgend jaar weer hoop te kunnen verzorgen. Ik zal mijn kruidentuintje blijven onderhouden tot ik niet langer het gevoel heb dat mijn tuin een pot met bloemen is. Tegen die tijd zal ik het waarschijnlijk te druk hebben voor iets anders.

Lees tip:  Vind je kado online en laat hem thuis bezorgen

Hoe vrienden en tuinen samengaan

Vrienden op een van de bijeenkomsten van mijn tuinclub wezen me op een decoratieve boom die midden in mijn moestuin groeide. Ik had hem niet eens opgemerkt. De boom was net zo aantrekkelijk als de planten die er tegenaan groeiden. De boom was prachtig, net als de minipalm die ik had geplant en water had gegeven gedurende de winter, toen ik hem gewoon in mijn kelder had laten staan.

De boom in de tuin is het pottenbakkersschuurtje. Ik ben van plan het te vullen met allerlei dingen die zo mooi groeien in mijn tuin dat ik me niet kan voorstellen dat ze er ooit niet zouden staan. Het wordt mijn mini droomhuis. Als de kinderen uit de buurt buiten spelen, zal mijn boom een mooie plek voor ze zijn om in te klimmen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *