Bloemen
Je leest nu

91% van de bloemenliefhebbers bereid om extra te betalen voor duurzame bloemen 

0
Blog

91% van de bloemenliefhebbers bereid om extra te betalen voor duurzame bloemen 

Nieuw-Vennep, 28 augustus 2020 – Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons bestaan en in onze aankopen. Ook op het gebied van bloemen is dat het geval: maar liefst 91% van de bloemenkopers is namelijk bereid om extra te betalen voor duurzame bloemen, blijkt uit onderzoek van Topbloemen.nl   

De aankoop van duurzame producten  

In het onderzoek van Topbloemen.nl werd ruim 500 Nederlanders gevraagd of zij geïnteresseerd zijn in duurzame boeketten. Waar 90% van de ondervraagden aangeeft regelmatig duurzame (andere) producten te kopen, gaf 62% aan nooit duurzame boeketten te kopen.   

Pas nadat duidelijk werd wat duurzame bloemen precies inhouden, gaf 85% aan in de toekomst zeker duurzame boeketten te willen kopen. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat 91% ook bereid is om meer voor zo’n duurzaam boeket te betalen.  

De kwaliteit en prijs  
Edwin van Erkel, CEO van Topbloemen.nl: “Het is jammer dat veel mensen blijkbaar nog niet weten wat duurzame bloemen zijn. Het aantoonbaar maken van de duurzaamheid van de samengestelde boeketten gebeurt aan de hand van een MPS-A certificering. Indien het boeket voor minimaal 80% uit bloemen met een MPS-A certificering bestaat voldoet het boeket aan de criteria van het Green florist-keurmerk. Met Green florist voorziet Topbloemen.nl in de groeiende vraag naar duurzame boeketten. Het is het enige keurmerk dat de duurzaamheid van samengestelde boeketten in de bloemensector traceerbaar maakt. Bij Topbloemen.nl zijn er diverse boeketten die dit label hebben.”   

Over Topbloemen.nl    
Edwin van Arkel heeft als passie mensen blij maken met bloemen. Daarom richtte hij in 1999 bloemenbezorgbedrijf Topbloemen op. Dé nummer 1 in bloemen zorgt ervoor dat de klant het boeket naar zijn/haar smaak vindt en dat een van de vijfhonderd lokale bloemisten deze persoonlijk naar hen toe brengt.    

Lees tip:  De capi bloemenbakken zijn hét voor deze zomer

De kwaliteit van de bloemen en de snelheid van bezorgen vallen veel mensen op. Zo is Topbloemen de afgelopen jaren de vaste bloemensponsor geworden van All You Need Is Love (televisieprogramma met Robert ten Brink) en De Leukste Moeder Van Nederland (programma van radiozender 100%NL).  Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *