Bloemen
Je leest nu

Bloemen in de tuin beschermen met een schutting

0
Blog

Bloemen in de tuin beschermen met een schutting

Een levendige bloementuin kan je buitenruimte verbeteren en je huis opfleuren, maar soms hebben je zorgvuldig gekweekte bloemen wat extra bescherming nodig. Schuttingen zijn een slimme en effectieve manier om je tuinplanten en bloembedden beschermen tegen verschillende bedreigingen, variërend van wind en schaduw tot dieren en menselijke activiteit.

Schuttingen voor windbescherming

Het is geen geheim dat sommige bloemen gevoelig zijn voor wind. Bloemen met delicate stelen of grote bloesems kunnen tijdens een storm gevaar lopen. Een slim geplaatste schutting kan als windbreker fungeren, de kracht van de wind verminderen en je bloemen daardoor tegen schade beschermen.

Plaatsing en ontwerp van de schutting zijn belangrijk. Een volledige barrière kan de luchtcirculatie verminderen, dus een schutting met een gedeeltelijke opening kan meer geschikt zijn, afhankelijk van de behoeften van de specifieke bloemsoorten die je wilt beschermen.

Tip voor een schutting: Schutting Company | Schutting plaatsen en benodigdheden

Schuttingen tegen dieren

Dieren kunnen een serieus probleem vormen voor bloementuinen. Terwijl sommige dieren, zoals bijen en vlinders, gewenste bezoekers zijn vanwege hun rol bij de bestuiving, kunnen andere, zoals konijnen, herten of knaagdieren, schade toebrengen aan je bloemen. Een degelijke schutting kan als barrière fungeren, dit soort dieren buiten houden en je bloemen veilig houden.

Het is belangrijk om de hoogte en het ontwerp van de schutting aan te passen aan het specifieke dier dat je probeert te weren. Voor sommige dieren kan een lage schutting voldoende zijn, maar voor anderen, zoals herten, is waarschijnlijk een hogere barrière nodig.

Het grote schaduwspel

Schuttingen kunnen ook worden gebruikt om bloemen te beschermen tegen extreme zon of hitte. Sommige bloemen doen het beter in de schaduw of halfschaduw, en een schutting kan net de juiste hoeveelheid schaduw bieden om deze bloemen te helpen gedijen.

Lees tip:  Vier redenen waarom je volgende plant misschien een kunstplant moet zijn!

Aan de andere kant, als de bloemen die je probeert te beschermen zonminnend zijn, moet je voorzichtig zijn om de schutting zo te plaatsen dat deze de zonneschijn niet blokkeert. Je kan deze situatie benaderen door een lagere schutting te plaatsen of door de schutting te plaatsen op een manier dat het de zon niet blokkeert tijdens de piekuren.

Schuttingen voor de bloemen

Nu je meer weet over hoe schuttingen je bloemen kunnen beschermen, is het jouw beurt om het idee in actie te zetten. Vergeet niet dat de effectiviteit van een schutting niet alleen afhangt van de materialen en het ontwerp, maar ook van de juiste plaatsing. Een schutting laten plaatsen door een tuinspecialist is een aanrader en doe research voordat je een specialist inhuurt. Dus op naar de planning en installatie van een schutting om de genoten te worden van een goed beschermde en prachtige bloementuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *