Bloemen
Je leest nu

3 manieren om bloemen in je interieur te verwerken

0
Blog

3 manieren om bloemen in je interieur te verwerken

Bloemen zijn prachtig en staan goed in elk interieur. De elegante vormen, heerlijke geur en vrolijke kleuren kunnen wonderen doen voor je inrichting en humeur. Er zijn verschillende manieren waarop je bloemen kan gebruiken om je inrichting een opfrisbeurt te geven. Daarover lees je in deze blog meer.

Bos bloemen

Een boeket prachtige, verse snijbloemen is natuurlijk een prachtig zicht in elke ruimte. Ga het liefst voor seizoensbloemen, want zo heb je elke keer weer een unieke combinatie in huis. In combinatie met een mooie vaas gaat dit echt de eye-catcher van de ruimte zijn. En heb je om watvoor reden dan ook geen tijd of zin om hebt om een boeketje te halen bij de bloemist, dan kan je tegenwoordig ook bloemen thuis laten bezorgen.

Kamerplanten met bloemen

Het nadeel van een bos bloemen is natuurlijk dat ze gauw verwelken. Kamerplanten met bloemen blijven daarentegen veel langer mooi, waardoor je er langer van kan genieten. Populaire voorbeelden zijn orchideeën, potrozen, azalea’s of prachtige hangende medinilla’s. 

Bloemige kunst

Een bos bloemen verwelkt al na enige tijd en kamerplanten met bloemen dienen regelmatig water te worden gegeven. Als je liever bloemen in je interieur hebt die permanent zijn én geen onderhoud nodig hebben, kan je er ook voor kiezen om een kunstwerk met bloemen in je woning op te hangen. Kies voor een realistisch stilleven uit de Gouden Eeuw of ga voor een moderner, abstracter boeket. Ook kan je kiezen voor bloemetjesbehang. Dat doet je misschien denken aan het interieur van je oma, maar het is weer helemaal terug van weggeweest, mits je het goed aanpakt tenminste. Om het geheel niet te druk te maken, dien je maximaal 1 of 2 muren met het bloemenbehang te behangen en schilder de rest van de muren in een bijpassende, maar effen kleur.

Lees tip:  Een rouwboeket naar een uitvaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *