Bloemen
Je leest nu

Hoe kan ik het beste mijn coniferen haag snoeien?

0
DIY

Hoe kan ik het beste mijn coniferen haag snoeien?

Coniferen zijn de perfecte planten voor een haag. Ze blijven namelijk het hele jaar door groen, ze groeien snel en ze bieden je tuin en woning veel privacy. Je kunt coniferen verkrijgen in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Verder zijn coniferen niet giftig en ze prikken niet. Met de juiste coniferen kun je eenvoudig zelf een haag creëren. Een coniferen haag heeft natuurlijk wel wat onderhoud en verzorging nodig, waaronder het snoeien een zeer belangrijk onderdeel is. Maar hoe kun je dit het beste doen? Lees verder voor wat handige tips!

Waarom moet ik coniferen snoeien?

Coniferen groeien erg snel en kunnen dan ook gemakkelijk langer dan 10 meter worden. Niet iedereen wil natuurlijk zo´n enorme haag voor zijn of haar tuin willen staan. Het is daarom belangrijk om je coniferen regelmatig te snoeien. Dit is niet alleen belangrijk om de grootte van de planten in bedwang te houden, maar het is ook van essentieel belang voor de gezondheid van de plant zelf.

Wanneer kan ik het beste coniferen snoeien?

Een belangrijke tip is om je coniferen haag twee keer per jaar te snoeien. Doe dit in de laatste week van mei en in augustus. Na een snoeibeurt hebben de planten goed de tijd nodig om te herstellen. Zodra ze zijn hersteld, kunnen ze zich een stuk beter beschermen tegen de kou en de vorst die de winter brengt. Snoei daarom je coniferen nooit later dan september!

Hoe kan ik het beste coniferen snoeien?

De beste manier om je coniferen te snoeien is door dit met scherp gereedschap te doen. Gebruik je een botte schaar, dan kan dit de planten ernstig beschadigen. De coniferen kun je het beste scheren. Door zorgvuldig de plant te scheren, zorg je ervoor dat je alleen de jonge scheuten eraf scheert. Zorg ervoor dat je niet meer dan 10 centimeter van de jonge scheut snoeit. Je kunt de coniferen het beste in een kegelvorm snoeien, zodat alle takken van de plan genoeg zonlicht krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *