Bloemen
Je leest nu

Vier redenen waarom je volgende plant misschien een kunstplant moet zijn!

0
Blog

Vier redenen waarom je volgende plant misschien een kunstplant moet zijn!

Kunstplanten zijn de nieuwste trend in interieurinrichting. Veel mensen denken dat het kopen van een kunstplant betekent dat je geen echte plant meer in je huis mag hebben, maar niets is minder waar! Kunstplanten zien er net zo goed uit als echte planten en ze hebben veel voordelen.

In de praktijk is het dus ook een geweldig idee om kunstplanten en echte planten te combineren. Een slimme plant eigenaar plaatst kunstplanten op de hardnekkige plekken waar geen plant overleeft, maar blijft ook lekker de groene vingers beoefenen op de makkelijkere plekjes.

In dit artikel lees je vier redenen waarom je volgende plant misschien wel een bij een kunstbloemen shop vandaan moet komen!

Minder onderhoud

Kunstplanten zijn net zo mooi als echte planten, maar ze vergen minder onderhoud. Kunstbloemen hoeven namelijk niet gewaterd te worden en je hoeft ze ook nooit te snoeien. Kunstplanten zijn dus perfect voor mensen die niet zo handig zijn met planten of gewoon geen tijd hebben om elke dag water te geven.

Ook maakt het de inrichting van je huis stabieler: je weet eigenlijk altijd waar je aan toe bent.

Allergieën

Kunstplanten zijn ook ideaal voor mensen met allergieën. Als je een pollenallergie hebt, kan het lastig zijn om een huis te vinden waar je je prettig voelt. Kunstbloemen zijn stofvrij en geven dus geen allergische reacties.

Ook voor hooikoorts is het waarschijnlijk lekker om kunstplanten in huis te hebben:  je hoeft je in ieder geval niet druk te maken of de bloemen wel stofvrij zijn.

Lees tip:  De bloemen van Flyn Flowers zijn meer dan gewoon bloemen

Sfeer in huis

Kunstplanten kunnen ook helpen bij het creëren van een rustige sfeer in huis. Niet alleen scheelt het je een hoop werk, maar ook de hoeveelheid afval en beestjes van een kunstplant is natuurlijk miniem.

Terwijl de voordelen van een plant (groen decor, rustgevend uiterlijk) wel degelijk nog steeds aanwezig zijn bij een kwalitatieve kunstplant!

Veel variatie

Kunstbloemen zijn er in vele soorten en maten, dus je kunt altijd een plant vinden die bij je interieur past, ongeacht het seizoen.  Kunstplanten zijn bovendien makkelijk te verplaatsen, dus je kunt ze altijd veranderen als je dat wilt. Je hoeft nooit rekening te houden met de hoeveelheid vocht of licht van een kunstplant zijn plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *