Bloemen
Je leest nu

Welke bloemen voor welke gelegenheid?

0
Blog

Welke bloemen voor welke gelegenheid?

Het geven en ontvangen van bloemen is een mooi gebaar. Het is algemeen bekend dat bepaalde bloem een betekenis heeft, zoals bijvoorbeeld de rode roos. Maar er zijn zoveel meer soorten en je kunt ze ook tot een heel boeket samenstellen. Maar wanneer geef je welke bloem en voor elke gelegenheid? 

Bloemen voor een huwelijk

Eigenlijk is er geen vaste bloem die je hoort te geven voor een huwelijksfeest. Het is wel aan te raden om te informeren naar de lievelingskleur van de bruid of naar het thema/kleur van het feest. Zo kun je jouw bloem-keuze daarop afstemmen. Als je er niet uitkomt en een veilige keuze wil maken dan is wit altijd de juiste optie. Een witte bloem past bij alle gelegenheden en interieur. 

Kies een bloem voor een verjaardag

De beste tip is om bloemen voor een verjaardag te geven die de jarige job als lievelingsbloem heeft. Je kunt er natuurlijk achter komen door het te vragen, maar je kunt ook in de loop van het jaar opletten welke bloem of kleur er regelmatig terugkomen in het huis. Zijn het romantische bossen met pasteltinten of juist kleurrijke zomerbloemen? Wordt er in een boeket veel groen gebruikt of is het juist minimalistisch? Als je hier op let dan kun je eenvoudig jouw verjaardag bloemen erop afstemmen. Eigenlijk kunnen alle kleuren en boeketten wel op een verjaardag, waarbij vaak de rode rozen voor de geliefden onderling worden beschouwd. 

Bloemen voor een uitvaart

Als er een overlijden is, is het gebruikelijk om bloemen naar familie te sturen en mee te nemen naar de begrafenis. Je kunt dan kiezen uit verschillende mogelijkheden zoals een rouwboeket, een losse bloem of een rouwstuk. Over het algemeen zijn de grotere rouwstukken van de familie en worden op de kist geplaatst. Jouw bloemstuk kun je vaak naast de kist leggen.

Lees tip:  De juiste spullen voor in de tuin

Eigenlijk kan ook voor een uitvaart gezegd worden dat er voor de bloem geen specifieke keuze gemaakt hoeft te worden. Witte lelies en andere soorten met wit zijn gebruikelijk om te gebruiken in jouw boeket of rouwstuk. De enige uitzondering is de grote gele zonnebloem, deze is absoluut ongepast tijdens een uitvaart en wordt afgeraden.

De kleuren van een bloem en hun betekenis 

De verschillende bloemsoorten hebben ook verschillende betekenissen, maar de kleuren ook. De combinatie van beiden vertelt een verhaal. Daarom hieronder een korte lijst met inspiratie voor de kleuren:

  • Wit staat voor eenvoud, reinheid, maagdelijkheid, kalmte en stilte.
  • Rood staat voor liefde en hartstocht. 
  • Geel staat voor energie, kracht en vrolijkheid. 
  • Oranje staat voor rijkdom, optimisme plezier en vitaliteit. 
  • Blauw staat voor trouw, spiritualiteit en oprechtheid. 
  • Purper staat voor decadentie en sensualiteit. 
  • Magenta staat voor opwinding en uitbundigheid.

Als je met jouw bloemen een verhaal wilt vertellen kun je naast de kleuren er een passende bloem bij zoeken. Zo is de rode roos een perfecte keuze voor als je jouw liefde en hartstocht kenbaar wilt maken. Dit is niet voor niets de meest verkochte bloem met Valentijn. 

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *