Bloemen
Je leest nu

Een paar tips voor als je kiest voor vouwgordijnen

0
Blog

Een paar tips voor als je kiest voor vouwgordijnen

Het klinkt logisch, maar gordijnen zorgen wel voor een bepaalde sfeer in een huis. Gordijnen zorgen voor een bepaalde privacy maar ook voor een sfeerimpressie. Daarom ga ik het in deze blog hebben over een bepaald gordijn: het vouwgordijn.

Wat is nou een vouwgordijn?

Vouwgordijnen zijn goed te vergelijken met rolgordijnen, echter zit er wel een verschil tussen. Vouwgordijnen worden niet opgerold zoals bij rolgordijnen, maar ze worden gevouwen bij het optrekken en neerlaten. Ze zijn te herkennen door de horizontale plooien die in de stof zitten. Daarnaast zijn ze erg modern, sfeervol en goed te combineren met bijvoorbeeld overgordijnen.

Verschillende gordijnstoffen

Er zijn meerdere mogelijkheden bij het kiezen van vouwgordijnen. Daarom is het belangrijk voor je zelf om van te voren te bepalen waar je de gordijnen voor wilt gebruiken. Als je die keuze heeft kunnen maken dan is het gemakkelijker om een stof uit te kiezen. Vouwgordijnen hebben een voordeel: ze kunnen bijna van alle gordijnstoffen gemaakt worden!

  • Wat erg geschikt is voor vouwgordijnen zijn transparante stoffen. Als je graag privacy wilt hebben maar ook nog zonlicht in je woonkamer wilt, kies hiervoor.
  • Als je  minder zonlicht in huis wilt en nog meer privacy, kies dan voor een iets dikkere stof. Hiernaast houden ze ook de warmte beter binnen en de kou buiten. Een dikkere stof zorgt ook voor een betere akoestiek in je kamer. klik hier voor meer advies

Welk gordijn voor welke kamer?

Tegenwoordig wordt alles op maat gemaakt, dus daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. Wat wel nog handig is om te weten, is wat voor gordijn het beste bij een kamer past.

  • Als u een kamer heeft waar veel zonlicht in mag komen, dan is het handig om te kiezen voor een transparantere stof. Zoals al eerder gezegd is, transparante vouwgordijnen zorgen ervoor wanneer ze gesloten zijn dat er genoeg zonlicht binnenkomt en dat het niet te warm is. Zo kunt u op een warme zomerdag ze sluiten en genieten van aangename binnentemperatuur. Als het veel tocht in uw huis zijn dikkere stoffen meer ideaal, deze hebben een isolerende werking
  • Als één van uw hobby’s slapen is, kies dan voor verduisterende vouwgordijnen. Deze zorgen ervoor dat er geen zonlicht binnen valt in de slaapkamer en u lekker door kunt slapen.
Lees tip:  Online rouwbloemen bestellen

Voor meer informatie bezoek deze website van PAXraamdecoratie.nl

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

(1) Comment

  1. Goed om te weten dat dunne gordijnen een goede optie zijn wanneer je toch nog wat licht in je kamer wil hebben en tevens privacy. Ik vind het namelijk belangrijk dat de gordijnen niet te opzichtig zijn. Lichte kleuren hebben dan ook mijn voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *