Bloemen
Je leest nu

#4 – Bloemschikken – Klein kunstwerk in exotische sfeer

0
Bloemschikken, DIY, Verse bloemen

#4 – Bloemschikken – Klein kunstwerk in exotische sfeer

Met dahlia’s, mini protea en bamboestengels kun je een verrukkelijk bloemenarrangement samenstellen dat een ware blikvanger is. Het staat nog geraffineerder wanneer de bodem van de vaas met kleine steentjes is bedekt. De steentjes en de geknikte bamboestelen geven de bloemen houvast. Door de bloemen van dit decoratieve arrangement op verschillende hoogten in de vaas te schikken bereik je een bijzonder effect. Ga dus zorgvuldig te werk bij het afsnijden van de stelen. De wat strenge belijning wordt doorbroken wanneer je er tot slot nog een paar uitnodigende grashalmen aan toevoegt.

Klein kunstwerk in exotische sfeer

Stap 1

Was de steentjes. Knik een bamboe- of een andere stevige stengel en leg hem in de vaas. Zo krijgen de bloemen meer houvast. Bovendien staat het erg decoratief.


Stap 2

Steek een bosje even lange bamboestengels in het ‘frame’ van de geknikte stengel, bijvoorbeeld in een hoek. Voeg hier een groot lingulariablad en een mooie dahlia aan toe.


Stap 3

Meet de lengte van de rozen en snij ze zo op maat dat de bloemen op verschillende hoogte komen. Plaats de mini-protea helemaal onderaan en de grashalmen aan de zijkanten.


Tip

Denk eraan dat van alle bloemstelen en -stengels altijd een stukje moet worden afgesneden voordat je ze gaat schikken. Wanneer het langer duurt dan 10 minuten voordat de bloemen in het water worden gezet, drogen de snijvlakken uit en moeten de stelen nog een keer worden ingekort. Zet daarom alle bloemen die u niet meteen verwerkt in het water.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *