Bloemen
Je leest nu

#2 – Bloemschikken – Verse rozen – Een klassiek boeket

0
Bloemschikken, DIY, Verse bloemen

#2 – Bloemschikken – Verse rozen – Een klassiek boeket

Dit is het vervolg van #1 – Bloemschikken – Verse rozen

Met teer gipskruid en glanzend ledervarenblad geef je statige Acapulco-rozen een romantisch tintje, heel geschikt voor een klassiek boeket dat is bedoeld voor feestelijke gelegenheden zoals een bruiloft. Ook als verjaardagscadeau zal een klassiek boeket altijd succes hebben. Een lint dat past bij de kleur van de bloemen maakt het boeket af en bedekt de raffia op het bindpunt.

Het boeket hieronder op de foto’s bestaat uit 10 langstelige rozen, maar je kunt er natuurlijk ook meer kiezen. Volg de basisbeschrijving (#1 – Bloemschikken – Verse rozen) en schik wat gipskruid tussen de rozen.


Stap 1

Schik 3 rozen in een driehoek (zie stap 4 van de basis beschrijving). Verdeel er gelijkmatig wat takjes gipskruid tussen.


Stap 2

Maak het boeket compleet door meer rozen, gipskruid en takken salalblad toe te voegen. Draai ter controle het boeket af en toe rond.


Stap 3

Drie takjes ledervaren rondom maken het boeket af. Met lint verbergt u op een feestelijke manier het bindpunt.


Tip

Rozen met teer gipskruid en glanzend salal- en ledervarenblad vormen een klassiek geheel. Dit betoverende boeket is eenvoudig te maken. Het aantal rozen en de kleur van het boeket kan je laten afhangen van de gelegenheid.

Een klassiek boeket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *