Bloemen
Je leest nu

Plantenterrarium: het alternatief voor een bloemetje

0
Blog, DIY, Winkels

Plantenterrarium: het alternatief voor een bloemetje

Op zoek naar een leuk en origineel cadeau, zonder dat het zo standaard is als een bos bloemen? Geen zorgen, met een planten terrarium zit je goed! Deze modieuze bol met planten is niet alleen een cadeau dat geschikt is voor iedereen, maar hij is ook nog eens helemaal trendy.

Planten terrariums zijn ideaal om cadeau te doen in plaats van een bos bloemen. Planten zijn al enige tijd een populair cadeau maar met een planten terrarium zit ook altijd goed qua smaak en interieur van de ontvanger. Of je nu nog iets zoekt voor een housewarming of iets voor die ene vriendin die nooit wat weet, met een planten terrarium kom je voor de dag met een vrolijk cadeau dat iedereen leuk vindt.

Planten, zeker in een terrarium, gaan veel langer mee dan een bos bloemen en daarom zorgen planten terrariums extra lang voor iets vrolijks in huis bij die persoon. De kleine tot medium planten terrariums zijn ook helemaal niet prijzig, daarom kun je in verschillende prijsklassen kijken voor een leuk cadeau. Doordat de planten in het terrarium geen water hoeven te krijgen is dit cadeau gelukkig wel laag in onderhoud en kan zelfs de grootste kluns zo iets groens en stijlvols in huis halen.

Maar wat is een planten terrarium eigenlijk?

In principe is een planten terrarium een afgesloten glazen bol waarin een leuk assortiment aan plantjes is geplaatst op een bodem van grond, mos, zand, steentjes en meer. Deze glazen bol wordt afgesloten met een mooie stolp van kurk, die er voor zorgt dat er weinig tot geen lucht in het terrarium komt. Omdat het dan een afgesloten systeem is, wordt het daarbinnen een heus mini ecosysteem en hoef je de planten geen water meer te geven.

Lees tip:  #4 - Bloemschikken - Klein kunstwerk in exotische sfeer

Kijk bijvoorbeeld eens bij de planten terrarium speciaalzaak Plants & Living voor een uitgebreid assortiment planten terrariums in allerlei soorten en maten. Zowel de grootte als de inhoud van zo’n terrarium kan erg verschillen en maakt het dan ook een makkelijk te stylen object. Omdat terrariums van nature vrij vochtig zijn wordt er over het algemeen veel gebruik gemaakt van een combinatie van mossen, varens en peperomia soorten, maar hier kun je dus nog zeker tussen kiezen bij alle verschillende terrariums.

Als je op zoek bent naar een leuke ervaring om cadeau te doen, is een do it yourself planten terrarium kit met alle benodigdheden om zelf je planten terrarium in elkaar te zetten een leuk idee.  Geef dit pakket cadeau of maak er een gezellig moment van om dit samen of met een groepje te doen. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek naar materialen en planten om een eigen planten terrarium te maken met een groepje mensen.

Laat het bloemetje maar staan en kies voor een mooi planten terrarium om met een leuk cadeau of bedankje voor de dag te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *