Bloemen
Je leest nu

Gratis bezorging ter ondersteuning van de lokale bloemist

0
Blog

Gratis bezorging ter ondersteuning van de lokale bloemist

Nieuw-Vennep, 20 maart 2020 – De bloemensector staat onder zeer grote druk. Niet alleen omdat landsgrenzen gesloten zijn en daardoor de export op zijn gat ligt, maar ook vanwege de lage bezoekersaantallen in de bloemenwinkels. Topbloemen.nl ondersteunt de lokale bloemisten waarmee zij samenwerken door de bezorgkosten volledig op zich te nemen. Met deze gratis bezorging steekt de gever zowel de ontvanger als de lokale bloemist een hart onder de riem.

Geen bezorgkosten


De sector zelf doet er alles aan om alsnog waarde toe te kennen aan haar vrijwel volledig afgeschreven producten. Zo krijgen zorgmedewerkers als dank voor hun inzet gratis bloemen uitgedeeld en stimuleert Nederlands grootste online bloemenverkoper Topbloemen.nl de bloemenverkoop door alle verzendkosten voor haar rekening te nemen. Het bedrijf zet een groot campagnebudget in om deze actie kracht bij te zetten. Doordat klanten hun bloemen momenteel gratis bezorgd krijgen, verwacht de online retailer meer bestellingen te kunnen doorgeven aan de bloemisten die namens Topbloemen.nl bezorgen.

Een bosje geluk voor niet één, maar twee partijen


Onderzoek uit 2005 bewijst dat bloemen in huis daadwerkelijk gelukkig maken. Het geven van bloemen is dus altijd een goed idee. De extra waarde die mensen er momenteel aan kunnen geven, is dat ze niet alleen bijdragen aan het geluk van de ontvanger, maar óók aan het geluk van de lokale bloemenwinkel. Topbloemen.nl wil met haar geste niet alleen haar bloemenwinkels een hart onder de riem steken, ook wil ze haar klanten bedanken: dankzij hun bestellingen geven ze een bosjes geluk aan niet één, maar twee partijen.

Lees tip:  Voor kunstplanten buiten hoef je geen groene vingers te hebben!

Duidelijke oproep: blijf bloemen kopen


Sierteelt is naast mainports Schiphol en de Rotterdamse Haven de derde exportsector van Nederland en is verantwoordelijk voor circa 35 procent van de wereldwijde export. De export van bloemen en planten bedraagt 6,2 miljard euro op een totale omzet van 7 miljard euro en biedt werk aan circa 150.000 mensen (bron: Royal FloraHolland).

Inmiddels wordt ruim 50% van het aanbod vernietigd. Dit komt doordat bloemen dagverse producten zijn en ze niet bewaard kunnen worden om in gunstiger tijden op de markt gebracht te worden. Geen afname resulteert dus vrijwel direct in een waardeloos product. 

De oproep van iedereen die werkzaam is in de bloemensector is luid en duidelijk: blijf bloemen kopen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *