Bloemen
Je leest nu

Wat is de betekenis van kleuren en aantallen rozen?

0
Blog

Wat is de betekenis van kleuren en aantallen rozen?

Rozen zijn al sinds jaar en dag verbonden aan allerlei gelegenheden. Het meest wordt de roos echter gekoppeld aan de liefde. Toch kun je met bepaalde kleuren of aantallen toch een extra onderliggende boodschap overbrengen. In deze blog leggen wij je uit wat de betekenis van een kleur of aantal is bij een bos rozen.

Verschillende kleuren

De meest bekende kleuren zijn natuurlijk de witte rozen en rode rozen. Toch heb je de keuze uit nog vele andere kleuren die ook weer een betekenis hebben. Onderstaand leggen we je per kleur uit wat voor onderliggende betekenis deze kleur heeft:

Witte rozen

De kleur wit staat voor puurheid, zuiverheid en verlegenheid. Gek genoeg zie je deze kleur zowel op vrolijke gelegenheden zoals bruiloften als op sombere gelegenheden zoals een uitvaart.

Rode rozen

Rode rozen staan natuurlijk voor liefde en romantiek. Perfect bij een jubileum of aanzoek.

Blauwe rozen 

De kleur blauw staat voor mysterieus en spannend. Grote kans dat je een geheime aanbidder hebt als je blauwe rozen ontvangt.

Oranje rozen 

Oranje rozen staan voor passie, gezelligheid en verlangen. In Nederland kun je oranje rozen ook gebruiken bij NL-themafeestjes.

Gele rozen 

Gele rozen staan voor vrolijkheid en energie en bezorgen je bovendien een echt voorjaarsgevoel. Leuk voor bij een paasontbijt of om te vieren dat het voorjaar begonnen is.

Verschillende aantallen

Je weet nu de betekenis van de kleuren rozen. Maar welk aantal is nu het meest geschikt om te kiezen? De meest voorkomende aantallen rozen hebben wij voor je op een rijtje gezet:

Lees tip:  3 manieren om bloemen cadeau te geven

1 roos

1 roos is om iemand te laten blijken dat je (nog steeds) van diegene houdt. Weggeven om deze reden kan natuurlijk ook. Krijg je één roos in een andere kleur? Dan mag je het zien als bedankje.

2 rozen

Twee rozen staan voor wederzijdse liefde. Je ziet dan ook vaak 2 rozen bij een huwelijksaanzoek.

7 rozen 

Zeven rozen laten je weten dat je gek bent op iemand en dat je graag voor altijd samen wilt blijven. 

12 rozen 

Met twaalf rozen kun je een aanzoek doen (net als met twee rozen) of iemand bedanken. Ook kan 12 staan voor iedere maand van het jaar dat je diegene liefhebt. 

13 rozen 

Een bos van 13 rozen wordt vaak gegeven door een geheime minnaar of minnares. Hier zit vaak ook geen kaartje bij.

15 rozen

Heb jij wat goed te maken? Dan is 15 het perfecte aantal. Dit aantal betekent namelijk: Het spijt me, vergeef me…

24 rozen 

Smoorverliefd en wil je dit laten weten? Geef 24 rozen. Hiermee zeg je dat je elke uur van de dag aan diegene denkt.  

50 rozen

Wanneer je een bos met vijftig rozen krijgt, betekent dit onvoorwaardelijke liefde. Ook leuk voor een 50 jarige verjaardag of jubileum.

99 of 100 rode rozen

99 of 100 rode rozen geef je aan jouw ware liefde. 


Auteur

Part time schrijver / part time business consultant, ik schrijf over alles wat ik leuk vind daar het meeste zakelijk gerelateerd is. Veelal vanuit eigen ervaring maar ook vanuit wat ik on-line tegen kom en mij goede informatie lijkt om verder uit te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *