Bloemen
Je leest nu

3 leuke mediterrane planten voor in je tuin

0
Blog

3 leuke mediterrane planten voor in je tuin

Een mediterrane tuin is een tuin die bij veel mensen voor inspiratie zorgt. Niet zo gek, want de planten geven vaak de heerlijke sfeer van populaire vakantielanden. Daarbij is het ook gewoon hartstikke mooi om mediterrane planten in je tuin te zetten. Welke planten je dan precies kunt planten? Hieronder sommen we er een paar voor je op.

Olijvenboom

De olijvenboom is misschien wel de populairste mediterrane plant uit de geschiedenis. De boom werd volgens oud Griekse mythologie geschonken aan de inwoners van Athene door de Griekse godin Athena. De boom is in vele vormen te koop bij Warentuin. Ga er niet al te hard van uit dat de boom ook echt olijven zal groeien, want zonder dat het weer goed is, zal dat niet echt het geval zijn. Daarbij heeft de boom ook een andere boom nodig om bestoven te worden.

Palmboom

Een palmboom is een boom met prachtige, grote, groene, gevingerde bladen. Palmbomen geven dat typisch tropische gevoel waar veel mensen zo naar op zoek zijn. Let er wel op dat je een winterharde palmboom koopt, anders gaat je boom dood zodra het een beetje koud wordt en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Vijgenboom

Vijgenbomen zijn vrij kleine boompjes die dus vijgen groeien. Ook in het geval van een vijgenboom, zullen er niet veel vruchten aan groeien, want de boom heeft vaak wat hogere temperaturen nodig. Verder is het ook wat betreft een vijgenboom belangrijk dat je een winterharde boom koopt. Zo kun je volgend jaar ook nog genieten van je boom.

Lees tip:  Van grote kamerplanten tot terrariums met Bladrijkwinkelen.nl

Bonus: kruiden

Echt mediterraans zijn natuurlijk kruiden. In veel mediterrane landen kom je een aantal harde kruiden in het wild tegen. Zo kun je er bijvoorbeeld aan denken om oregano, tijm, rozemarijn of salie te planten. Het fijne van deze kruiden is dat je ze makkelijk in een pot kunt bewaren en dat ze erg winterhard zijn, waardoor je ze het volgende jaar altijd wel weer kunt gebruiken. Auteur

We Talk SEO is een online marketing bureau gespecialiseerd in het schrijven van informatieve teksten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *