Bloemen
Je leest nu

Zo zorg jij goed voor je boom

0
Blog

Zo zorg jij goed voor je boom

Wanneer je een mooie eyecatcher als boom in je tuin hebt staan, wil je natuurlijk dat je er zo lang mogelijk van kan genieten. Hiervoor zul je je boom wel goed verzorgen. Wil jij weten hoe je het beste kan zorgen voor je boom? Lees dan nu deze blog! 

Snoei regelmatig 

Het is belangrijk om hem de zoveel tijd eens een snoeibeurt te geven. Vooral als de boom een zieke of dode tak is, is het goed voor de boom om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Hiermee voorkom je dat ziekten zich verspreiden. Daarnaast gaat er veel energie van een boom naar een zieke of dode tak. Deze energie kan beter gebruikt worden om de boom te laten groeien en bloeien. Regelmatig snoeien helpt ook bij het jong houden van een boom, een fruitboom zal hierdoor meer fruit geven. 

Ongedierte bestrijden 

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten beestjes die slecht voor de gezondheid van een boom kunnen zijn. Denk hierbij aan wormen en kevers die de binnenkant van een boom leeg eten. Als dit gebeurt zal de boom sterven. Daarnaast heb je ook de welbekende eikenprocessierups, deze beestjes verpesten de bladeren van een eik en geven een allergische reactie op je huid. Het is daarom fijn om de eikenprocessierups te verwijderen

Water geven

Een boom staat uiteraard buiten en dat betekent dat hij water krijgt als het regent. Maar het is soms een goed idee om je boom af en toe handmatig extra water te voorzien. Vooral in de zomer is het vaak nodig om extra water te geven. Er verdampt dan veel grondwater door de hitte en er valt maar weinig neerslag.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *