Bloemen
Je leest nu

4 Moestuinplanten om in de winter te planten

0
Geen categorie

4 Moestuinplanten om in de winter te planten

Wie zegt dat tuinieren een lente- en zomeractiviteit is? Heb je de magie van een wintertuin nog niet ontdekt, dan is dit je kans, want juist in de koudere maanden kun je een unieke, winterharde moestuin creëren! Weet je niet goed waar je moet beginnen? Hier hebben we een handig lijstje voor je opgesteld, zodat je precies weet wat je in huis moet halen:

1. Knapperige kolen

Kolen zijn de ongekroonde koningen van de wintermoestuin – van boerenkool tot spruitjes, deze stoere groenten trotseren de kou en geven je tuin een gezonde boost! Dus waarom zou je niet een zakje gemengde koolzaden bestellen bij Alle Zaden Kopen en jezelf of een vriend of familielid verrassen met een mooie aanwinst voor de moestuin?

2. Vorstbestendige vruchten

Denk ook zeker eens aan typische winterharde vruchtgewassen zoals prei en pastinaak. Deze langzame groeiers hebben de koude maanden hard nodig om hun unieke smaak volledig te ontwikkelen, dus zorg ervoor dat je ze op tijd plant.

Een goed tip: door in de late herfst te beginnen met planten, geef je deze gewassen de kans om tijdens de koudere periodes te rijpen, wat resulteert in een rijkere, vollere smaak bij de oogst!

3. Kruidige kruidentuin

Ook kruiden kunnen uitstekend floreren in de winter. Denk maar eens aan tijm, rozemarijn en salie – ze kunnen niet alleen je winterse gerechten opfleuren, maar ook je tuin. Kortom, met een selectie winterharde kruiden in de moestuin kan elke hobbykok voorbereid zijn om smaak en verfijning te geven aan zijn of haar gerechten.

Lees tip:  Planten van wietzaden in de tuin

4. Wintergroene Wonderen

Vergeet ook zeker de traditionele wintergroene planten niet, zoals spinazie en veldsla. Dit zijn de bladgroenten die verrassend veerkrachtig zijn geen kunnen zelfs onder een sneeuwdeken overleven.

Kortom, laat de winter je niet tegenhouden – het is het perfecte seizoen om je moestuin te laten groeien en bloeien! Doe jezelf wat bloemzaadjes cadeau om de unieke kans te pakken om je tuin te laten schitteren. Met de juiste zaden, kun je een overvloedige oogst creëren en zelfs wat bloemzaadjes cadeau doen voor een mede-tuinliefhebber!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *