Bloemen
Je leest nu

Een boek om bloemen te persen

0
Bloemen persen, DIY

Een boek om bloemen te persen

Kijk voor de basis uitleg op bloemen persen.

Stap 1

Hou de bloemen bij de steel vast en bekijk ze nauwkeurig. Platte bloemen vereisen geen voorbereiding, maar bij grotere bloemen, zoals rozen en anjers bijvoorbeeld, moeten de bloemblaadjes apart worden geperst. Haal ze dan ook eerst uit elkaar.


Stap 2

Leg een vel absorberend papier op een bladzijde van een zwaar boek en schik daarop de bloemen. Hou bij dit schikken voldoende tussenruimte, zodat er geen overlapping plaats vindt. De bloemen moeten even dik zijn, anders worden de dunnere niet goed geperst.


Stap 3

Leg een tweede vel absorberend papier over de bloemen, sluit een briefje met gegevens over de vindplaats in en sluit het boek voorzichtig. Leg het weg en verzwaar het zo goed mogelijk met een stapel andere zware boeken of bakstenen.


Stap 4

Als de bloemen geperst zijn – de tijdsduur varieert van drie tot zes weken – open je voorzichtig het boek en maak je de bloemen met een pincet met ronde punten of, indien ze iets vastgeplakt zijn met een lange dunne naald, los van het papier.


Van twee hout- of spaanplaten en een oude riem kan je een eenvoudige pers maken die je mee op reis kunt nemen. Leg de bloemen op absorberend papier tussen twee stukken fotokarton. Leg het geheel in de pers en trek de riem heel strak aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *