Bloemen
Je leest nu

Boeket gehuld in cellofaan

0
Bloemschikken, DIY, Verse bloemen

Boeket gehuld in cellofaan

Wil je je boeketten eens op een andere manier cadeau geven? Of je nu zelf de bloemen schikt of een kant-en-klare bos koopt, deze verpakkingen maken van bloemen altijd weer iets bijzonders!

Cellofaan werd oorspronkelijk vooral om bossen bloemen heen gewikkeld om ze te beschermen, maar deze knisperende verpakking heeft nog meer goede eigenschappen. Probeer zelf eens uit hoe je een zelf geplukte bos met zo’n verpakking extra glans kunt geven, of varieer de vorm van de cellofaanomhulling. Het is bijvoorbeeld een leuk idee om een boeket voor Moederdag of een bruiloft een hartvorm te geven.

Cellofaan is in verschillende diktes verkrijgbaar. In papierwinkels wordt meestal een dun soort verkocht, die je het beste dubbel kunt gebruiken. Bloemisten gebruiken daarentegen een steviger soort cellofaan, dat aanzienlijk makkelijk te verwerken is. Je kunt in bloemenzaken meestal wel een paar meter van dit materiaal kopen. Besproei het boeket voor het verpakken met een beetje water; dan blijft het langer vers. Als het boeket langere tijd in de verpakking moet blijven zitten, prik er dan hier en daar met een naald een gaatje in het cellofaan, zodat zich geen condens vormt. Bovendien kan de geur van de bloemen dan vrijkomen.

Een cellofaanverpakking in hartvorm is heel leuk voor speciale gelegenheden, maar er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden. Wikkel je boeket bijvoorbeeld in een vrij klein stuk cellofaan dat de bloemen maar voor de helft bedekt, en laat de randen naar buiten steken. Of wikkel het cellofaan royaal helemaal om het boeket heen. Met een strik van glanzend satijnlint maak je de verpakking helemaal af.


Materiaal

  • Boeket bloemen
  • Cellofaan, 2m
  • Breed lint, 5m
  • Nietmachine
  • Schaar
Lees tip:  Plantenterrarium: het alternatief voor een bloemetje

Stap 1

Vouw het cellofaan open en leg het boeket erop. Wikkel vervolgens het cellofaan zodanig om het boeket dat het cellofaan bovenaan ongeveer 50 cm uitsteekt. Rimpel het cellofaan om de stelen en bind er raffia om.


Stap 2

Knip uitstekende delen cellofaan aan de onderkant rond de stelen af. Vouw voor de hartvorm het middelste deel van het cellofaan strak over het boeket en niet het vast, zodat het in vorm blijft.


Stap 3

Vouw aan weerskanten van het boeket, vanaf de onderkant, de randen van het cellofaan in hartvorm om en niet elk stukje telkens vast. Vouw naar boven toe steeds minder cellofaan van de verpakking om.


Stap 4

Voor het maken van de strik vorm je twee keer drie royale lussen van verschillende lengte. Knip de uiteinden van het lint schuin af en knoop tot slot een stuk lint om het midden van de lussen.


Stap 5

Knip ongeveer 2,5 m van het lint af en knoop het midden van dit stuk om de zojuist gevormde strik. Bind de strik vervolgens met het lange lint onder aan het boeket om de bloemstelen.


Stap 6

Draai de uiteinden van het lint telkens een slag en niet het aan de zijkanten van de cellofaanverpakking vast, zodat het stevig vastzit. Vorm nog eens strik voor op de bovenkant van de hartvorm.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *