Een rouwboeket naar een uitvaart

Als een overledene in het rouwcentrum of thuis is opgebaard, kun je afscheid nemen van de overleden dierbare. Een overleden persoon wordt meestal vier tot vijf dagen opgebaard. Daarna vindt de begrafenis of crematie plaats. Bij een uitvaart is het gebruikelijk om een bloemstuk of grafstuk naast of op de kist te plaatsen.

Lievelingsbloemen van de overledene

Bloemstukken worden veel gebruikt bij een begrafenis of crematie. Een rouwstuk kan bijvoorbeeld bestaan uit de lievelingsbloemen van de overledene. Soms is het bloemstuk in de vorm van een krans vormgegeven, maar het kan ook een andere vorm zijn, zoals een hart, een vlinder of een ronde. Meestal vallen de bloemstukken onder de uitvaartverzekering van de overledene.

Uitvaartverzekering geeft je meer zekerheid

Als je naar een begrafenis of crematie gaat, denk je zelf waarschijnlijk ook meer na over de invulling van je uitvaart. Een uitvaartverzekering geeft je de zekerheid dat je uitvaartwensen worden uitgevoerd. Je begrafenis of crematie wordt dan ingericht op de manier zoals jij dat in je uitvaartpolis hebt aangegeven.

Je wensen vastleggen

Als je bepaalde wensen hebt over de bloemen op je kist dan is het belangrijk dat je deze wensen ook vastlegt. Je kunt met de uitvaartverzekeraar bespreken wat de opties zijn. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn en zadel je je naasten niet op met extra kosten.

Meer weten?

Wil je meer weten over een uitvaartverzekering? Kijk dan eens op Uitvaartverzekeringexpert.nl. Hier vind je een kennisbank waarin alle uitvaartbegrippen worden uitgelegd, zoals het begrip opbaring. Bovendien vergelijk je hier diverse uitvaartverzekeringen.

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *